Gratis levering/Gratis retur
Log ind til min profil

Søg


Lag smykker - kurs i smykketeknikk


Lær å lage smykker, ta på smykkekurs i Drøbak!

Smykker er en del av vår identitet, en særlig måte å uttrykke sitt liv på og et sterkt signal, som forteller hvem du er. Å uttrykke sin personlighet ved selv å skape smykker er en kreativ reise til seg selv. De følelser og drivkrefter som oppstår underveis er noe du aldri vil glemme: stolthet, motivasjon, energi og lidenskap. Et kurs i Drøbak gir deg mulighet til denne opplevelse. Du får tid til fordypning, til å lære, til videreutvikling - og aller viktigst – tid til å skape.


"Det er en intens opplevelse å skape noe helt selv!”

Du finner et godt tilrettelagt, velutstyrt, moderne, lyst og inspirerende gullsmedverksted med 10 arbeidsplasser. Du vil møte dyktige undervisere som brenner for sitt fag, og medkursister med samme interesse som deg - noen å dele denne fantastiske opplevelse med.

Vi veileder og understøtter deg på din vei, så du etter kurset står med noe i hånden – et ferdig smykke. Vårt mål er at du lærer den nødvendige håndverksmessige viten. Du skal bli fortrolig med teknikker og materialer, men vi tar også hensyn til ditt nivå og din særlige interesse og vi bestreber oss på at du ikke går skuffet hjem.

Hvis du har funnet ett eller flere kurs å delta i, er det en god idé at du registrerer deg raskt, slik at du kan være sikker på å få en plass. Du kan påmelde dig via: telefon: 6983 7555 eller E-post til Heike: hg@ravstedhus.dk

Praktiske informasjoner om våre smykkekurs finner du her >>Kurskalender:Kurs - Smykker i tekstile teknikker (Aflyst!)

30. - 31. marts 2019 (Begge dage kl. 10 - 17)


Teknikker som tradisjonelt har vært anvendt til tekstiler kan også anvendes med sølvtråd eller lær. Derved får vi et helt annet uttrykk.
Vi lærer å lage sølvsmykker i vikingbinding, skråflett, piskeflett, slentring og evt. strikkelise. Smykkerne gjøres helt ferdige til bruk, de påsettes lås, oksyderes eventuelt og poleres til slutt.

Undervise Ulla Rønnow
Påmelding: hg@ravstedhus.dk

Pris: 2310,- Nkr.

Smykkekurs – Grunnleggende Teknikk 2

3. – 5. mai alle dager kl. 9 - 17


Vi arbeider videre med teknikkene fra ”Grunnleggende teknikk 1”

Vi tar fortsatt utgangspunkt i metallene, og inndrar flere nye teknikker bl.a.:

•  Det vil være faste oppgaver hvor lodding inngår
•  Fremstilling av/lodding av kuler, linser og andre hule emner
•  Arbeid med gull, kombinert med sølv
•  Øretråd i Argentium sølv
•  Arbeid med lag-på-lag teknikk gull/sølv, sølv/sølv og kobber/sølv
•  Valsing
•  Arbeid med ferdige fatninger

I kurset inngår øvelser, slik at man kommer gjennom alle teknikker.

Deltakerforutsettning: Deltatt på Grundleggende teknikk 1 eller tilsvarende forutsetninger.
Påmelding: hg@ravstedhus.dk

Pris: 3200,- Nkr..Hvorfor tage på kurs?

8 gode grunner til å dra på kurs hos Ravstedhus-Edeltek

Smykker er en del av vår identitet, en særlig måte å uttrykke sitt liv på og et sterkt signal som forteller hvem du er. Å uttrykke sin personlighet, ved selv å skape smykker er en kreativ reise til seg selv, og de følelser og drivkrefter som oppstår underveis, er noe du aldri vil glemme. Stolthet, motivation, energi og lidenskap. Et kurs på Ravstedhus gir deg muligheten for denne opplevelsen. Du får tid til fordypelse, til å lære, til videreutvikling - og allerviktigst – tid til å skape.


1. Smykker
Her kan du dyrke din interesse for smykker i ren form. Her er en ring ikke bare en ring, men en ring du selv har laget, et kjede du selv har designet og satt preg på, en glassperle du selv har formet og satt din kreativitet og din lid til. De er som deg unike, og du vil alltid ha et særlig forhold til akkurat det smykket.

2. Læring
Vi har inndelt kursene i forskjellige nivåer, og legger stor vekt på at du tilegner deg den nødvendige håndverksmessige viten. Hvert kurs bringer deg videre – uansett hvor du står i dag! Om du vil komme godt fra starten, eller virkelig vil komme i dybden, så har vi tilrettelagt undervisningen etter dine behov.

3. Utfordring
Å bearbeide dyrebare edelmetaller som sølv eller gull er en utfordring i seg selv. Du vil helt sikkert kjenne magesuget og stillheten i rommet rett før slagloddet og din rødglødende ring smelter sammen. Eller når du nesten ikke tør å puste ut mens du heller det flytende 1000 °C varme metall i støpeformen. Uansett kurs eller situasjon, du vil helt sikkert oppleve noen spennende utfordringer underveis.

4. Personlig utvikling
Å uttrykke sin personlighet ved selv å skape smykker er en verdifull prosess som setter i gang følelser og drivkrefter. Å dra på kurs, uansett om det varer en dag eller en uke, er en kreativ gruppereise til seg selv – for de andre har det akkurat som deg. Du lærer nye spennende ting, blir motivert, får et boost fremover og kommer allikevel litt tettere på deg selv.

5. Opplevelse & frirom
Du forlater hverdagens stress og jag et øyeblikk og ser og opplever ting fra en annen vinkel. Du er en del av en gruppe, lærer en masse og på samme tid opplever du et lite, verdifullt frirom til å rendyrke din interesse.

6. Følelser
Det er en meget intens opplevelse å kjenne stolthet, lykke, lidenskap, tilfredshet og eufori bre seg i takt med at smykket tar form og kurset skrider frem. Disse følelser glemmer du aldri, og ingen kan noensinne ta dem fra deg.

7. Undervisere
Vi har dyktige undervisere, som på hver sin måte er gode til å formidle den nødvendige viten om teknikker, materialer og sikkerhet. Deres lidenskap vil smitte av på deg, og deres motivasjon vil helt sikkert rive deg med.

8. Fellesskap
På godt og ondt, du er en del av en gruppe og en del av et samfunn. Du vil møte en flokk fremmede, interessante og morsomme mennesker med samme interesse som deg. Dere lærer, hjelper, ler og blir inspirert av hverandre. Og kanskje blir bekjentskap til vennskap.